RIDDERS EN PRINSESSEN IN HET KASTEEL 

 
We vertellen rond dit thema in de komende weken van maandag 10 mei  tot woensdag 12 mei (do 13 mei = vrije dag Hemelvaart en brugdag op vrijdag 14 mei ) en dan nog een week van maandag 17 mei tot vrijdag 21 mei.
In onze klas zorgen we dan ook voor een heel speciale "kasteelklas" met ridders, prinsessen, kasteelheren en kasteelvrouwen, speciale kledij en nog veel meer;
Iedereen krijgt de kans om zich even ridder of prins of prinses te voelen in onze natuur-kasteel-klas.
Wat mag je kleuter meebrengen voor dit thema ?
-een stuk karton of een deksel van een grote schoendoos om een schild te knutselen
-een schoendoos (met deksel) ; dan kan je kleuter een 3D - kasteel maken , dit kan zeker nog in de 2e week. Dan worden de knutselwerken afgewerkt ermee. 

Tijdens de 2e week (week van 17 tot 21 mei) vieren we op donderdag 20 mei  
een klein kasteel-feestje in de klas: 
dan mag je kleuter verkleed naar school komen als ridder of prins of prinses.
Wat je kleuter geknutseld heeft in de klas zal ook vooraf meegegeven worden (kroon-schild bv). Je hoeft echt niets speciaals te gaan kopen hiervoor. 
Een klein attribuut kan zeker al een sfeer brengen...
*Je mag je kleuter ook een hapje meegeven (graag in een doosje)om samen te eten met onze andere kasteelbewoners bv druifjes, kleine tomaatjes, rozijntjes, kaasblokjes, salami-blokjes, ringchips,letterkoekjes,...een hapklaar lekkernijtje...
*Juf zorgt voor een lekker kasteeldrankje erbij en dan kunnnen we op ons kasteelfeestje er ook een klein hapje bijnemen. 
Dat wordt fijn ! 
Deze woordkaartjes komen tijdens de 2 kasteelweken zeker aan bod: 


Reacties

Populaire posts van deze blog