WIJ SPELEN SAMEN IN ONZE NATUURKLAS...

  
MET KLEUREN EN VORMEN 

 In de komende 2 weken ( van ma 14 sept tot vrij 25 sept) wordt onze natuurklas een kleuren- en vormenklas ! Eerst komen de kleuren erbij, daarna zoeken we naar vormen en kleuren. 

Bij de kleuters van de 2e kleuterklas zijn vooral de hoofd- en bijkleuren belangrijk om te herkennen en benoemen (rood, geel, blauw, groen, oranje, paars, roze, bruin, zwart,..) 
Bij de kleuters van de 3e kleuterklas horen alle kleuren van de regenboog erbij, en ook de lichte en donkere tinten en de fluorkleuren en feestkleuren (goud & zilver bv).


Jouw kleuter mag mee op zoek naar vele kleuren en vormen !
We doen ook heel veel kleurenspelletjes in de klas en passen vormen en kleuren bij elkaar. 

Elke dag zoeken we naar één specifiek kleurtje...Ga je mee op kleurenzoektocht ? 
Je kleuter mag elke dag een ander kleurtje aandoen bv op een kledingstuk : op gele dag (maandag) bv een T-shirt waar een geel figuurtje opstaat, of een geel truitje, of gele sokken, of iets van geel op de kledij. Zo worden wij een kleurenklas !!

*maandag 14/9 = gele dag 
*dinsdag 15/9 = groene dag
*woensdag 16/9 = blauwe dag

*donderdag 17/9 = kleurrijke dag ~ schoolfotograaf komt 

*vrijdag 17/9 = witte dag 

Tijdens de 2e week vullen we de donderdag 24/9 in = rode dag en mag je kleuter ook (op donderdag  24 sept) iets eetbaars meebrengen (voor je kleuter zelf) in een bepaalde vorm bv een blokje kaas, een driehoekig smeerkaasje, een rond koekje, een lang koekje, een vierkant koekje, een rond stukje fruit, een driehoekig chipske, een spiraalvormig chipske,....
Zo kunnen we met onze vormen ook nog iets leuks (en lekkers) doen. 

*Nog enkele aandachtspuntjes voor in de klas :
-geef je kleuter aub een 2e flesje water mee, zeker als je kind in de refter blijft eten (1 voor in de klas, 1 voor in de refter) 
-bij warm weer is een zonnepetje aan te raden omdat je kind ook wel buiten speelt
-geen speelgoed meegeven met je kind aub; het raakt verloren of je kleuter zit ermee te prutsen in de klas
-ook thuis eens oefenen bij het aandoen van de jas aub : kap op en dan mouwen zoeken, de jas mag niet meer op de grond gelegd worden om aan te doen (hygiëne) 
-wie geen gele zak meer heeft thuis, gelieve een seintje te geven aan de juf , elke kleuter heeft er ééntje nodig voor in de klas 





























Reacties

Populaire posts van deze blog