vrijdag 15 juni 2018

THEMA : DE VAKANTIE IS IN ZICHT....
                          DE SCHOOL GAAT BIJNA DICHT !
In dit thema de vakantie is in zicht ...de school gaat bijna dicht, werken we toe naar het einde van dit schooljaar, ook op het einde van de tweede week. 
Op vrijdag 29 juni is onze laatste schooldag ! 
Tijdens de eerste week van dit thema kijken we uit naar ons slaapmoment op school : op dinsdagavond 19 juni is het dan zover : de 3e kleuterklassers mogen dit avontuur eens meedoen op school. Ook de kleuters van de tweede kleuterklas worden hierin volop betrokken :
voor hen richten we ons op de gezelligheid van het kamperen: we plaatsen tentjes in de klas en spelen vele spelletjes rond op reis gaan.
Vakantie heeft voor kleuters een heel ruime betekenis :
 spelen in en op het zand, ijsjes smullen, met de blote voetjes in het water, met de slippers aan naar buiten, vliegeren,…. 

De wisselmomenten met het eerste leerjaar komen ook aan bod tijdens de komende week: : de kleuters van de derde kleuterklas gaan op verkenning in het eerste leerjaar en ervaren hoe een taal-en wiskunde lesje in elkaar zit.
 De kinderen van het eerste leerjaar komen nog eens gezellig enkele uurtjes bij hun “oude” juffen. 


Natuurlijk zullen de kinderen van de derde kleuterklas met een heleboel vragen zitten, die ze verzamelen en in een apart momentje kunnen stellen aan de juffen van het eerste Leerjaar. 
Het einde is in zicht, we bereiden ons voor om de grote stap te zetten naar een nieuwe juf, in een proper, nieuw klasje. 
Vraagje: Zijn er ouders die ons willen helpen om alle materialen van de klas te wassen (blokken, auto’s, poppen, poppekleren, kussens, knuffels, potjes en pannetjes, ….) en zo het werk wat kunnen verdelen .
Bij mooi weer doen we ook in de klas al blokkenwas, maar het is wel een hele klus om al ons materiaal een wasbeurt te geven...
Wie kan wat helpen ? we geven bv een doos blokken mee en jullie wassen die (samen met je kleuter) en laten ze even drogen zodat ze weer proper meekunnen naar de klas. 
 We zouden het meegeven op vrijdag 22 juni en graag terug hebben op maandag 25 juni. 
Geef gerust een seintje aan de juf (of een briefje met je kleuter) wat je graag wil wassen..

 Dinsdag 19 juni: slaapmoment 3de kleuterklas.   Woensdag 20 juni: Alle kleuters van het 2de kleuterklas worden die morgen even opgevangen door Juf Katleen in de Ridderklas (tot de juffen en de kleuters gegeten hebben in de refter -ontbijt). Ook de kleuters van de 3e klas die niet meedoen met het slaapmoment zijn hierbij. 

Woensdag 20 juni extra fruit aangeboden door de school 

Donderdag 21 juni de zomer begint…we doen alvast iets geel aan...(iets geel dat in de kleren zit , dat is ook goed ...)
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten