vrijdag 18 mei 2018

IK EET GEZOND EN BEWEEG GEZOND !
Dit is ons thema voor de komende 2 weken : van dinsdag 22/5 tot vrijdag 25/5 & van maandag 28 mei tot vrijdag 1 juni 2018.
Tijdens deze 2 gezonde weken gaan we heel wat doen rond gezond eten en bewegen : een gezonde geest in een gezond lichaam...zeer belangrijk !
*Op donderdag 24 mei mag je kleuter gezond komen ontbijten in de refter van de school ; dit is samen met de ridder- en circusklas.
De juffen zorgen ervoor dat er voor alle kleuters een gezond ontbijtbuffetje klaarstaat...om 8.30uur tot 9.30uur)
Voor de practische organisatie vragen we wel , indien mogelijk, per klas 2 vrijwillige (ouders of grootouders)die wat kunnen helpen voor het bereiden van het ontbijt : tafels klaarzetten, eitjes bakken, boterhammetjes al wat smeren, helpen voor het uitgieten van sapjes, melk, chocomelk,... en ook erna nog een beetje helpen bij het opruimen van de refter(van 7.45uur tot rond half 10) 
Indien u kan komen, graag een seintje aan de juf volgende dinsdag.


Week 1 : op dinsdag 22/5 mag je kleuter meebrengen naar de klas :
*iets lekkers bv een smeerkaasje, een klein yoghurtje, een speculaasje, een klein doosje cornflakes,een gezonde koek , een appel, een fruitsapje, een fruitkaasje,....
*een folder waarin etenswaren staan (reclame); zo kan je kleuter in de klas uitknippen wat lekker is (en gezond) en op een placemat kleven.
*een lege koekendoos (geen plastiek); hiermee maken we een "koekjesmonster"-liefst een doos die niet teveel opengescheurd is-

Week 2 : op dinsdag 29/5 mag je kleuter meebrengen naar de klas :
*een mini yoghurtpotje of fruitkaasje (nog vol !) : hiermee maken we dan een superlekker en gezond roomijsje....

*Om onze gezonde week af te sluiten :
Op vrijdag 1 juni mag je kleuter een tandenborstel meebrengen en tandpasta en een bekertje  en klein handdoekje . Stop dit aub in een plastiek zakje met de naam erop zodat alles terug bij de juiste kleuters geraakt.
Zo maken we er ook een gezonde afsluiter van : na al dat lekkers .....

Nog enkele sfeerfoto's van een korte week in de natuurklas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten