zondag 17 september 2017

EEN WERELD VAN KLEUREN & VORMEN
IN ONZE NATUURKLAS !De komende 2 weken (van ma 18 sept tot vrij 22 sept)  en van ma 25 sept tot vrij 29 sept) is het thema in de klas :

ELMER EN DE VORMENMANNETJES

We gaan op verkenning doorheen de wereld van kleuren en vormen.
Een grappig gekleurd olifantje neemt ons ook mee op stap ; hij is helemaal niet zoals de andere olifanten en beleeft allerlei avonturen in die kleurenwereld.In de eerste week leggen we de nadruk op de verschillende kleuren om ons heen. Door met het figuurtje van Elmer te werken experimenteren we met kleuren, ontdekken en mengen we nieuwe kleuren en maken we onderscheid tussen hoofd-en bijkleuren.
Week twee ligt de nadruk op de vormen: cirkel, ovaal, rechthoek,maar ook de meer grillige vormen hartvormig, ruitvorm,…komen regelmatig aan bod

Wat mag je kleuter in dit thema zelf meebrengen ?

Op dinsdag 19 september mag je kleuter iets aandoen in zijn/haar lievelingskleur .
Wie dit niet heeft, mag dan ook wel een voorwerp meebrengen in het lievelingskleur.
Op dinsdag 26 september mag je kleuter een voorwerp meebrengen in een om het even welke duidelijke vorm mee ( ovaal, cirkel, hartvorm, ruit, vierkant, driehoek, rechthoek, stervorm,…)
 *Op vrijdag 22 september is het "strapdag": dan mag je kleuter met de fiets of met de step of te voet naar school komen. Op school zijn er dan ook ludieke acties om deze dag extra in de verf te zetten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten